Textiel verhuur
Home Contact Textielbeheer Werken bij Diensten Info
Copyright © 2012 Snelgroep voor info Tel: 0578694111

Fairtrade- en Organic linnen

 

Textielverzorgingsgroep Snel vindt het belangrijk om bij te dragen aan een beter milieu. Daarnaast willen wij ons in te zetten voor betere arbeidsomstandigheden en eerlijke handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Wij bieden daarom verantwoord textiel aan, zodat ook u kunt meewerken aan een duurzame ontwikkeling. Door het aanbieden van duurzame producten, van 100% fairtrade en organic katoen, geven wij invulling aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

 

Het textiel van 100% fairtrade en organic katoen is voorzien van het Max Havelaar en het

GOTS (Global Organic Textile Standard) keurmerk en voldoet daarmee aan de strenge eisen die door deze organisaties aan producten worden gesteld.

 

Fair Trade Original voert het Max Havelaar keurmerk en garandeert daarmee dat de grondstoffen waarvan het textiel is gemaakt, eerlijk geproduceerd en verhandeld zijn. Daarnaast wordt het textiel verwerkt door arbeiders die worden beschermd conform de ILO (geen dwangarbeid, veilige werkomgeving, minimumleeftijd etc.).

 

Het GOTS keurmerk garandeert dat de vezels van het textiel afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Het textiel mag geen schadelijke residu’s bevatten en de textielfabrieken moeten zuinig zijn in hun water- en energieverbruik. Ook het textiel voorzien van een GOTS-keurmerk wordt verwerkt door arbeiders die worden beschermd conform de ILO.

 

Buiten dat het fairtrade en organic textiel verantwoord is, ziet het er ook stijlvol en mooi uit en voelt het zacht en comfortabel aan. Tevens is het linnen erg sterk, waardoor het intensief kan worden gebruikt en bestand is tegen industriële wasbehandelingen.

 

Niet alleen op het gebied van textiel zijn wij bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen.  U kunt op de link klikken voor meer informatie over onze groene productieprocessen.

Fairtrade & Organic textiel bij Wasco-Lin
Groen productieproces